Sista november fortfarande :)

Tänkte lägga in två kort på Vincent :)



Vincent badar (eller "dapta" som kusin Morgan skulle ha sagt) med pappa.






Vincent sitter i storasyster Tildes knä och myser :)



/Carro

Sista november

Idag har min mamma o pappa varit på besök en sväng. Dom fick smaka allt vi hade bakat :)
Efter dom hade åkt, så va vi ute o gick i nästan 2 timmar och nu hittade vi äntligen den där lekparken :)

Och våran en har vi också klätt idag :)

Annars har vi inte gjort så mycket mer idag, men nu ska vi äta lite lussebullar o dricka julmust :)


Kanske skriver mer i morron.


/Carro

29/11-08

I morse klev vi upp strax efter 9 när lillen började vakna igen, han har varit duktig i natt också och tagit upp nästan hela dubbelsängen :) haha.
Och när jag tittade på han när han vaknade så såg jag att ungen va alldelse blodig på kinden o axeln, han hade ju rivit sig på kinden, ett pyttelitet märke och det ville inte sluta blöda. Men efter att ha haft ett plåster en stund så gick de över.

Och idag tänkte vi ta en långpromenad, men de sket sig för vädret va duggregn och svinhalt på vägen. Få se om vi kommer ut den där svängen i morron i stället.

Nu ska jag göra fyllning till tacopajen och sen är det dags att börja baka pepparkakor och lussebullar!


Förresten jag hittade Nasse på ett udda sovställe i går kväll..





/Carro

28/11-08

Idag har vi varit i Mockfjärd på bvc och Vincent var 58,3 cm lång o vägde 5560 gram, nu är han väldigt stora pojken :)
Nu ska vi inte tillbaka förrens i början  av januari och i början av februari ska han få träffa doktorn.

Efter vi varit där så skulle vi till kupolen en sväng, men när vi såg alla bilar där så sket de sig.. :P alla är så stressade inför julhandling o alla hade fått lön o så.. :P
Sen hämtade vi Martins barn och skjutsade Alva till ridskolan medan vi va på coop och handlade färg till Vincents rum, så nu är det bara att börja måla :) sen blev de apoteket för att hämta ut mer järndroppar åt lillen och Tilde skulle ha nån salva.
Efter de så åkte vi hem o då gjorde jag o Tilde hemmagjord pizza, det blev gott :)

Bara så att alla vänner o annat löst folk vet :)


/Carro

Vincent 27/11-08

Här kommer lite kort på Vincent :)














Jag försökte faktiskt få han att flina, men han vägrade idag. :)


/Carro

27/11-08

Nu har jag o lillen kommit hem från mamma-fikat, det va lika trevligt som vanligt. Vincent var jätteduktig hela tiden, han satt och tittade på Ebba jättemycket, kanske en blivande flickvän? :)
Så om 2 veckor när det är dags för mamma-fika igen så ska vi vara här hemma, få se va man ska hitta på o baka för något gott då :)

Och i natt har han också varit jätteduktig, han åt mat vid halv tio igår kväll och han somnade bredvid mig vid halv elva.. han sov till halv 6 på morronen och först då va han hungrig! Sen somnade han igen och vakande vid 8 o då va de bara att gå upp :)




/Carro

Bilder :)

 
7/11 med Simba                                        8/11 med kusin Amanda


 
8/11 med kusinerna Amanda & Morgan                        8/11


 
10/11                                                             19/11


 
20/11                                                             20/11


 
22/11 sitter i kusin Jontes knä                                          24/11


 


 26/11 ligger o busar på skötbordet :)

Det blev lite cp med ramarna på bilderna, men man förstår väl syftet med bilderna :) Annars får man gå å dö, mohahahaha!!


/Carro

Jippie!

Nu funkar bredbandet på min dator, så man slipper den där sugiga bärbara :P

Så sen när lillen har somnat så tänkte jag kanske eventuellt lägga upp lite kort :)


/Carro

26/11-08

Vi va o handlade igår för typ 1300kr  :P vi skulle också handla lite bakgrejer till helgen, men vi glömde saffran och russin.. goda lussebullar utan de.. :P Men de blev 2 paket blöjor iaf, för jag hade 50 kr rabatt :) appråpå brödrostar.. haha

På söndag är de första advent.. va tiden går fort.. Och Vincent blir 4 månader nästa vecka!
I morgon är det mamma-fika igen :) tyckte nyss de va de, men de va 2 veckor sen.. Och i morron ska vi till Karro, typ 300 meter härifrån, så de blir väl att lillen får ligga ute i vagnen o sova :)
Och på fredag ska vi till bvc igen :) Och på fredag em så ska Martin hämta sina barn, och till helgen ska vi baka pepparkakor och lussebullar. Och kanske ta fram lite tomtar o skit.. ljusstakarna satte jag upp i går, i brist på annat :P haha

Och igår fick vi ett brev att Vincent ska till Falun den 17/12 för att röntga armen och träffa ortopeden. kl 9.00 ska vi dit och det stog på pappret att det kunde bli en viss väntetid.. då är det illa om det STÅR de på pappret.. :p eftersom man får jämt vänta ändå :p

Nu ska jag göra nå vettigt, typ börja med maten så Martin hinner äta innan han ska jobba. Tänkte göra kyckling o spagetti o grejer :) 

/Carro


ps. Gabbi kan du mejla din adress nångång så jag kan skicka julkort till dig o fegge!! :)

25/11-08

Tjoho idag fick jag pengar av försäkringskassan.. hela 3300 kronor.. snällt.. verkligen.. Men allt har gått åt räkningar den här månaden, så de blir inga julklappar köpa direkt. Jag har köpt till Morgan, Alva och Tilde. Så jag ska bara köpa nåt till min syrra och Amanda.

Vi hämtade julkorten igår, dom va jättefina :)

Nu ska jag ta hand om min son som har vaknat, kanske skriver mer sen.. vem vet.


/Carro

21/11-08

I natt har Vincent varit jätteduktig! Vi gick o la oss vid 9 i går kväll, Vincent sov till halv 1 ungefär o då fick han mat, sen somnade han om och vaknade kl 5 o då fick han mat och sen somnade om. Och nu ligger han fortfarande kvar i sin säng :) Så nu har väl alla sovit för mkt nästan :P haha

Igår knäppte vi kort på Vincent i tomtekläder! Och han flinade :) Men jag lägger inte upp nå kort än, dom som får kortet (Ja gabbi du ska få!!) ska få en överraskning. Så på måndag ska vi till kupolen o hämta korten :)

Jag kan lägga upp nåt kort som vi inte valde :)






Jag funderar på om jag ska åka till konsum en sväng o köpa kattmat.. blir ganska onödigt o ha kattvakt om inte katterna får nå mat..

Sen kommer inte jag ha nån dator på hela helgen (om den inte följer med då..) vi få se.. vi ju veta igår att man KUNDE slänga in kort på den här datorn.. de va ju smidigt.. fast lite långsamt då. menmen


/Carro

20/11-08

Igår kväll va vi ute o gick en timma ungefär, de kunde ha varit längre om inte Vincent började va missnöjd. Det var jätteskönt ute!

Och idag när jag va på väg ut o gå, så mötte jag Karro hos Malin så då undrade Karro om jag hade lust o gå med henne en sväng. Så vi tog en timmes promenad i solen, de va skönt :) Och efter promenaden så va hon och hennes son Albin hem o hälsade på en sväng. Han lekte lite med en lastbil och Vincents babygym :) Medan Vincent låg kvar i vagnen ute. Och de gör han fortfarande, men han vaknar nog snart :)
Få se om de blir en promenad i kväll också, det beror på Vincent.. Han är så gnällig nu på kvällarna, han griner och är inte nå nöjd. Men på dagarna är han en jätteglad bäbis :)

Och i morron efter Martin kommer hem från jobbet så bär de av norröver! (om det inte är värsta snöstormen då)

/Carro

17/11-08

Om prick en månad så fyller Morgan 2 år, stora pojken :)

Igår va vi o städade lite ur huset igen (skittråkigt), och de känns helt meningslöst att va jättenoga för de känns som de kommer bli klagomål iaf..Men så rent som de börjar bli så har de väl aldrig varit på 100 år där..

Och i går kväll va Vincent jätte missnöjd, ingenting va bra. Kanske berodde på att han va övertrött och om han råkade blunda till så vaknade han och va ledsen igen. Så han somnade vid halv 11 i går kväll o då hade han knappt sovit något sen klockan 1 på dan. Men till slut somnade han iaf, men han vaknade vid halv 3 (eller jag vaknade av att de va två småfötter som låg o sparkade mig på armen) och va lite hungrig, sen somnade han och vaknade vid 6 och då fick Martin ge han mat innan han åkte till jobbet. Och sen låg vi o myste till 9 ungefär.

Och nu ligger han ute i vagnen, efter våran promenad "runt byn" :)

Bredbandet funkar inte fortfarande, fast de skulle funka sa dom, men vi har väl antagligen inte hittat första jacket än..

Vi har lagt ute mat åt fåglarna i stora fina trädet vi har och katterna tycker det är jättespännande :) och jag hittade lite fågelfjädrar på mattan utanför dörren..

På fredag åker vi hemöver en sväng, ska höra med Malin om hon har lust att titta till katterna, annars ordnar sig det nog ändå.

Jag tänkte åka iväg på öppna förskolan idag med lillen, men bilen såg så kall ut + att jag vill bestikta bilen först.. eller iaf göra så att lamporna som blinkar slutar blinka.. man blir så nervös annars. Men jag har nya däck iaf :)

Nu ska jag ta in min son som börjar vakna :) Det var inte så varmt ute idag.. men han fryser nog inte, me tanke på att han har en varm overall efter Morgan och en mysig tjock filt på sig.

/Carro

15/11-08

Nej!! Robin E åkte ur idol igår! Satt o läste lite på aftonbladet på kommentarerna.. Dom flesta tyckte att Johan eller den andra Robin borde ha åkt, samt att en kille tyckte att de skulle va 18-års gräns för tjejer att rösta.. kanske inte är helt fel.. En av dom bästa som KAN sjunga fick åka.. suck.. vem ska man heja på nu då?! hmm..

Igår kväll badade vi, jag, Martin o lillen. Vincent tycker det är jättemysigt att bada, nästan så de kom ett litet flin.. :) Men han blev lite ledsen när han inte fick bada nå mer. Kanske får bada hos mormor i diskhon nästa helg. Och om nån månad så kommer vi nog att börja på babysim :) De tycker han nog blir roligt.

Nu ska jag ta hand om min son som har vaknat (igen).. fast nu har han faktiskt sovit nån timme, de va när jag va upp i natt vid halv 3 o matade han som han va jättepigg.. hehe.. ovanligt? Nej :)

Kanske återkommer, man vet aldrig :) Det är ju typ 100 pers per dag som läser min blogg o hälften av dom är väl skumt dalafolk, blä!

/Carro

14/11-08

Idag har vi varit på bvc med lillen. Han var 54,8 cm lång och vägde 5150 gram, stora pojken! :) Och han fick också 2 sprutor, en i varsit ben. Han blev jätteledsen, men de gick över nästan på en gång, när han fick lite mat o så :)
Vi gick även runt o tittade där på familjens hus. Titta vart de va öppet hus och sånt. De blir nog skitbra där!
Så på måndagar var de öppet hus för bebisar och alla andra dagar är det för alla barn. Få se om vi åker dit på måndag, ska höra med Malin om hon och Lukas också tänkte åka.

Nu har Martin kopplat ihop min dator, men bredbandet funkar fortfarande inte. Få se när de börjar funka igen.. Så då kommer de lite kort på lillen! :)


Nu ska vi åka en sväng.

/Carro


ps. de måste va jobbit o inte kunna klara sig själv när man snart är 30.. de skulle jag tycka iaf.

13/11-08

Grattis till Wimark som fyller år idag! :)

Jag har inte skrivit på ett tag igen.. Men idag har jag o Vincent varit och träffat massa mammor med småbebisar i byn. Dom flesta barnen var runt 4-5 månader, några äldre, några yngre. Vincent var jättesnäll och nöjd hela tiden fast en del av dom andra barnen skrek o grinade lite :) jag gick dit med våran granne Malin med hennes son Lukas och Jonna med sin dotter Tilly.
Nästa gång vi ska träffas o fika ska vi vara hos Karro och gången efter så blir de nog hos oss :) De blir nog bra, för vi har ett stort kök som rymmer mycket folk.

I morron ska vi till bvc i Mockfjärd för första gången och Vincent ska få sin 3månaders spruta då.

Nu ska jag lägga mig under en filt o mysa med lillen o värma upp mina ben, de va lite kyligt ute o jag o Malin stog ute ett tag o pratade.

/Carro

10/11-08

Idag hade jag o lillen tänkt gått ut o gått en sväng, men de sket sig när man tittade ut.. spöregn och storm (typ). Så vi gör ett nytt försök i morron. Så nu ligger han och sover på altan i sin vagn med filtar på sig. De ser så mysigt ut.

Orkar inte skriva nå mer nu, mår inge bra.
hejs


/Carro

9/11-08

Jag har inte skrivit på ett tag nu, haft fullt upp med uppackning o grejer..  Och datorn är inte uppackad heller så jag kör med en bärbar, med trådlöst internet å de funkar sådär..
Men så fort min dator är på g igen så ska jag lägga upp lite fler kort på Vincent :)

Igår var mamma, pappa, syrran, amanada o morgan o hälsade på. Morgan tyckte de va jätteroligt att vi hade en bidé i badrummet. Perfekt höjd för han o plaska i :)
Vincent fick lite mer kläder av både mamma o syrran. Om 2 veckor tänkte vi åka hemöver en sväng om vi får kattvakt dvs..

Orkar inte skriva nå mer nu.. sen nån dag. kanske.. ska ta in pojken från altan nu där han ligger o sover.

Grattis till Catarina och Göran som fick en pojk för nån dag sen! :) Julias lillebror och Morgans kusin :)


/Carro

6/11-08

Idag har jag plockat fram gardiner :) hittade de längst in i en flyttlåda.. men Martin får sätta upp dom när han kommer hem för jag hittade ingen pall.. Och ingen kökstol har vi heller så.. hehe. Utan vi har ett jättestort bord i köket och två långa bänkar. Mamma o pappa kommer med mina köksstolar på lördag, för vi lämnar bord o stolar i Borlänge för dom va så rangliga iaf.
Sen igår kväll kom vi fram till att vi skulle behöva ett vitrinskåp för typ alla grejer i flyttlådorna ska in i en sån, och eftersom vi inte hade nån så tittade vi på blocket igår kväll och då hittade vi en! Den fanns i Borlänge och kostade 1000 :- nice.. den va jättefin med belysning o grejer :) Den passar nog bra i vårat stora kök :)
Nästa fredag ska vi till bvc i Mockfjärd för första gången med lillen :) Skönt o slippa ragatan i Borlänge :P haha.
Vi var ju till henne i Borlänge förra veckan och hon skulle skicka hans journalen dit, o de gjorde hon? Öhm, nej :P Men de ska väl va ordnat nu iaf.. Förhoppnigsvis..

Jag tänkte hälsa på grannen idag, men jag såg att hennes bil var borta så jag antog att hon var nånstans, får göra ett nytt försöka till veckan :) Jag bjöd in henne till oss också, men efter att vi hade fått nån ordning i huset då :)

Lördag den 13/12 är det julmarknad här, de blir mysigt :) Ska försöka lura ner mamma o pappa då.

/Carro

Idag

Idag kom en av våra grannar o hälsade på. Hon hade en son som va en månad äldre än Vincent och hon berättade att varannan torsdag brukar alla mammor med småbarn träffas i byn. Det blir trevligt. Så får man lite kompisar också, eftersom mina hemifrån typ aldrig kommer o hälsar på så o jag kan inte åka till dom hur som helst heller för man har ju en bäbis.. som inte uppskattar en längre biltur.
Annat om man kan säga om dom andra grannarna vi hade, vart var gemenskapen? Ifs det är ganska jobbit med snokande grannar som inte har nå bättre för sig om dagarna.. haha, vem ska dom snoka på nu då? haha, snacka om looser.. :P

Och nu är en annan granne nere i källaren o hjälper Martin med pannan.. O på fredag kommer pelletsen, nice :) Så på fredag kväll kan man krypa ner i ett bad med lillpojken :)

/Carro

Hmm..

Jag funderar att börja i en klubb där de kommer hem kläder till Vincent varje månad.. Han måste ju iaf ha kläder och 259 :- i månaden är ju billigt, för barnbidraget är på 1050 :- då kan typ 300 gå till kläder, 200-300 sparade pengar (ja, jag tänker på hans framtid, jag vill inte att han ska va utan pengar när han blir myndig!) och resten går till mat o blöjor. Så tänker jag iaf :)

Låter de bra eller dåligt?


/Carro

5/11-08

I morse sov jag o Vincent till halv 9! Efter jag hade matat han vid 6 så somnade han om, som han inte brukar göra :) Så nu är han jättepigg.
Idag så blir de mer uppackning, hämtade blommor från de andra huset igår, de räcker väl till 2 fönstren :P men jag ska köpa fler så smånigom :)
De känns som om de kommer att ta 100 år innan vi får ordning på allt. Men så fort vi har hittat gardiner som är nerpackad så blir de till att sätta upp julgardiner på en gång, lite drygt annars att sätta upp vanliga gardiner och sen byta om nårga veckor ändå..
Och igår när vi va o handlade så köpte jag blöjor till Vincent 5-8 kg :) De va inte så längesen han hade prematur blöjor 1-2 kg.. de går fort.
På lördag kommer mamma o pappa, dom har inte träffat Vincent på nästan en månad, dom kommer tycka att han har blivit jättestor! Kusin Amanda skulle också följa med för att leka med Alva och Tilde om dom fick för deras mamma.. troligen inte menmen.. Få se om Cicci o Morgan kommer med också dom hade inte bestämt än.. Annars tänkte vi åka hemåt när mamma fyller år och jul nästa gång ändå. De kostar ju att åka bil.. om man inte har nå pengar direkt.. men jag har tack o lov på sparkontot! Förresten så hade handtaget på min bil gått sönder, men förhoppningsvis så hinner Martin fixa de innan bestiktningen 9: december. Jag bytte dag för de passade bättre då.

Nu ska jag äta frukost och plocka upp Vincent från babysittern för han har tröttnat på att titta på nalle puh :P haha

/Carro

4/11-08

Idag blir min bäbis 3 månader, va tiden går fort! :)

Igår skrev vi på huset! Såklart va de lite tjafs med gubben som inte hade städat ur källan, men när han fick välja om han ville betala städfirma eller städa själv, så blev de en jävla fart på gubben :) haha
Igår fick vi upp alla saker från Borlänge t.o.m katterna. Det gick jättebra o ta hit dom. dom gick runt o kikade lite igår o åt mat och idag har faktiskt alla 3 varit ute och kommit in igen :) Fast Wilma o Simba tycker ju fortfarande inte om varann menmen :) Det blir bättre för katterna att bo här så man slipper oroa sig för att katterna skulle ut på faluvägen o bli påkörda. Nu har dom skog o grejer att undersöka :)

Vi har säkert jätte hemtrevligt i huset nu, grejer överallt.. Men jag ställde iaf soffan på plats igår och idag har jag faktiskt plockat ur en hela flyttlåda! Haha, man måste ju passa på när lillen sover några minuter. Men i natt har han bara ätit vid halv 1 och halv 5.. det är rekord på hur länge han kan sova i sin säng. Fast de kan ju också bero på att vi inte hade knappt nå värme igår kväll så han fick ha pyjamas, filt och ett täckte på sig :) Han sover ju bättre ute så de va ju ungefär samma sak :)

Martin slutar 3 idag få se om vi ska ta nå mer saker ur de andra huset, men det är inte så mycket kvar. Lite grejer i skafferiet, några blommor och lite utesaker, typ pellets och gräsklippare. Men Micke va upp i morse med lite pellets. Tur han va med igår annars hade vi nog inte fått ut så mycket saker som vi fick.. Ju fortare vi kommer ut desto bättre.. Få se när vi hinner städa där, men vi har ju till sista januari på oss o städa så.. haha.

Skulle vilja skriva mer saker, men det är fel personer som snokar så jag låter bli.. Hoppas alla fick flyttkort och de nya numret :)

Och nyss åkte polisbilen förbi, de känns tryggt :)
Nu ska jag fortsätta med lite upppackning så de kan bli matlagning idag :P haha, vi åt pizza i söndags för allt va nerpackad och igår åt vi på max för att alla saker fortfarande va nerpackad. Men idag ska vi laga mat iaf :)

/Carro



Ett lass..

Nu har vi kört upp ett lass till huset och ställt in i ett rum, men gubben hade lite grejer kvar nu, men de skulle dom ordna tills i morgon, samt lite städning förhoppningsvis..
I morron ska vi till banken halv 9 på morronen och skriva på sista pappret, äntlingen! Sen är huset vårat!
Så i morron ska vi hyra en till släpvagn. Så då har vi 2 släpvagnar så då kommer de förhoppningsvis gå fort, hoppas :)

Och när vi va upp till huset första gången idag så träffade vi på en granne också, en trevlig sak! Mer än va man kan säga om grannarna nu.. snokiga bara :P  Och tanten berättade att de bodde ett till par snett bredvid vårat hus som också hade fått en pojk i somras :) Nya vänner kanske? :)

Nu blir de ensam mamma söker och sen lite mer packning av saker :)


/Carro

2/11-08

Så här varmt är det i Borlänge idag.. några minusgrader och soligt. Nyss inkommen från däckbyte på min bil. Jag fryser om fötterna! :/










Nu ska vi äta sen åka upp till huset o jävlas med gubben, kanske sätta en blåslampa i röven på han.. suck.
Kanske återkommer sen!

/Carro



Suck

Tror ni gubbjävlen hade fått ur nå saker?! Snart borde vi fan få huset gratis!! suck.. vi var i huset några timmar o hjälpte gubben slänga lite saker, men han vet ju inte va han vill behålla eller slänga. Och jag sa "spelar de nån roll, du kommer väl dö snart ändå?!" (han är snart 80). Det sa jag inte, men de va jävligt frestande.. :P
Så i morron skulle hans förra fru komma kl 9 o hjälpa till, men hon är lika velande hon.. Och nån dotter skulle också komma. Ja, i morron måste dom ju färdigt så är de bara!
Vi har varit upp till huset säg 7 ggr eller nå och varje gång frågar han om vi ville ha nå mer.

Gubben: "Vill ni ha det där soffbordet?" han har frågat de 1687464 ggr..
Vi: "Nej."
Gubben: "Då lämnar jag de."
Vi:"Okej."

Orka bry sig nå mer liksom :P De slutar med att han kommer lämna all saker ändå :P suck..

I kväll blir de tv.

/Carro

Första november

I morse när jag klev upp så visade termometern på minus 9,3.. usch.. Men nu hade de stigit till minus 6 :P Men de var jättefint med gnistrande snö och soligt. Och Vincent har varit duktig i natt, han har mestadels sovit och ätit varannan timme då. Och hur kan en liten bäbis ta upp nästan en hel dubbelsäng? Haha, han och katterna :)
Nu ska vi snart äta frukost, sen ska vi hämta barnen och åka upp till huset o hjälpa gubben slänga massa saker. Ska ju på banken på måndag så då får vi väl säga att vi hjälp gubben för annars skulle inte han ha kunnat flyttat i tid, kanske lite rabatt? :)
Så förhoppningsvis så får vi bort hans grejer idag, så vi kan börja flytta upp våra i morron och sen alla möbler o katter på måndag :) Men mitten av november är vi färdig med flyttningen o allt, ganska skönt för vi tänker inte flyttstäda, för vi har inte ens papper på att vi hyr så :P haha, lite fördelar är det iaf.
På måndag har vi ny adress och nytt telefonnummer som bara vissa kommer att få, typ min släkt och våra vänner, nice :)

/Carro

RSS 2.0