JA!

Ja, jag SKA uppdatera nån dag, men det är fan inte lätt å va höggravid när det är 40 grader varmt (typ) ute å ännu värre inne. Suck.
-30 å snöstorm kanske vore nåt nu?! haha
/Carro

Cicci <3

Min underbara älskade snygga vän Cicci!! <3
Jag snodde din profilbild från fejjan, mohaha. Typiskt mig.. ;)

/Carro

25/6-2011

Igår va de midsommarafton (om nån missat de). Vi gjorde inget speciellt, körde ved, sov på soffan, fiskade (utan resultat) och åt godis :P Vi firade midsommar i byn förra helgen så de räcker för oss. Vincent är lite för liten ändå för att rikigt förstå, nästa år åker vi nog till mormor och morfar :) De va ju synd att dom jobbade den här helgen.
Annars då. På måndag kommer nog min älskade vän Cicci hit! <3 Har inte träffat henne på drygt 1 år, tror vi träffades i London sist när jag å K va dit. :) Å lilla Cicci som bor i den stoooooora staden!! Lite större än Söderhamn, hihi ;)
onsdag ska vi till grannen Lukas som fyller hela 3 år!! Tyckte nyss de va 1 års kalas där.. hmm..
Och torsdag (tror jag) kommer syrran ("motter Calola" som Vincent säger), Lars och Amanda. Dom skulle en sväng på peace and love festivalen. Under den veckan är Borlänge betydligt skabbigare än va de är i vanliga fall :P
Å på torsdag senast tänkte jag också föda barn för då är det sista juni och då hinner jag få ett till barnbidrag redan i juli, mohaha! Och vi har ju ändå barnvakt då så de vore ju bra ;) Amanda är van att ta hand om småbarn, haha :)
Så det är en fullspäckat vecka som kommer, skönt att det finns lite att göra, då går dagarna mycket fortare.

Vet inte vad vi ska hitta på under dan, de e sånt som visar sig. Jag tänkte försöka vila lite iaf, för dom senaste dagarna har jag varit skittrött! Suck, måtte ungen komma snart! De är långt till augusti.. haha.
/Carro

23/6-2011

Måste påminna syrran att i morron är de 6 månader kvar till julafton.. haha

22/6-2011

Idag har vi varit å lekt med Ludde nästan hela dagen, vi fikade å åt pannkaka :)
Kanske lägger upp lite bilder än som jag skulle gjort för nån dag sen, menmen. Man kan ju inte hinna med allt :P

Nu sover Vincent på soffan å jag har nyss betalat kräkningarna.. Kommer bli en skitfattig månad, då jag bara fick 900 kr kvar efter alla räkningar.. menmen, man klarar sig. Får väl lov göra de iaf. Har iaf handlat blöjor och tankat bilen så jag ska klara mig till nästa "lön". Känns som man bara bränner upp pengarna, fast man aldrig köper nåt. Vet inte när jag köpte nåt klädesplagg senast! Å de värsta är att Martin får betala nästan allt på huset, får ångest över de.. Men jag har betalat restskatten på 3000 iaf å det är JÄTTESKÖNT!!!!!! slipper man ha de å tänka på, iofs så behövde man inte betala förens november, men lika bra å få de gjort nu. Nä, man skulle behövt vinna ett par miljoner eller så! :)
/Carro

Bm-besök

Vecka 37 (36+1) idag :)
Idag va de återigen dags för ett bm-besök :) Bäbisen hade inte vänt på sig, vilket jag trodde där ett tag förra veckan. Tack o lov!
Såhär såg de ut idag (fast hon tog inge blsk och hb för de har varit bra hela tiden :)) :
  • bltr: 130/70
  • hjärtljud: 140
  • sf-mått: 33
  • vikt: - 1 kg (+5 kg totalt)
Bäbisen växer som den ska och bm trodde inte att de va jäääättemånga veckor kvar för huvudet låg ganska långt ner nu :) Fick 2 till tider 5/7 och 22/7.. hoppas jag slipper gå på någon av dom, haha. Min barnmorska har semester sen så vid nästa besök så skulle de bli en annan, vilket inte gör något för alla (2) barnmorskor i Mockfjärd är bra! :)

Nu blir de till att äta lite lunch innan mamma, pappa och Amanda kommer och hälsar på :) Mamma hade köpt en liten pool åt Vincent och ett litet täcke som bäbisen kan ha i vagnen.
/Carro

18/6-2011

Natten som va så dog jag inte. Hade inte ont nånstans (förutom de vanliga :P) så de va ju skönt :) Fast Vincent kom in vid 1-tiden och jag har svårt att somna om bredvid honom, men han somna iaf och Martin snarkade. Vet inte hur många gånger jag sparkade på honom.. Manmisshandel? :P Jag brukar inte bry mig om de annars, men just i natt va de jäkligt drygt :P

Vincent va så rolig nu på kvällen, han lagade mat på bordet i tv-rummet med 2 av sina kastruller, 2 stenar, 4 bilar, en schackpjäs och 3 skedar.. Och det var värsta inlevelsen också :) De va både jättevarmt och iskallt maten han lagade (korv & bröd och pannkaka med hallon). Han använde även en kudde som ketchup och en kudde som lök..
Och han änvände klösträdet för katterna som micro så han kunde värma hallonen för dom va iskalla.. Och helt plötsligt så använde han klösträdet som en toalett så han satt där o låtsaskissade. Han änvände sin rutchkana som stege så han kunde sitta på toaletten..  Snacka om fantasi ungen har! :) Tänkte försöka lägga in en film på honom, men jag vet inte hur man gör de på bloggen fortfarande, utan å behöva lägga upp på youtube först..
Mammas gounge! <3

I morron är de midsommarfirande här i byn, hoppas de inte regnar :( få se om jag hänger med, beronende på hur de känns med allt.. å de e ju trots allt 500 m å gå, hahahaha. Får väl ta den tid de tar isf..
Nu ska jag glo på tv innan de e dags å sova.
/Carro

17/6-2011

Jihoo, bara 30 dagar kvar till bf! :D
Igår kväll/natt så trodde jag ett tag att de va dags för bb.. hade så himla ont på högra sidan av magen och de va stenhårt. Kändes som bäbis låg som en stor boll bara på den sidan. Fast de känns lite bättre idag så antagligen höll bäbis bara på att leva rövare.. Tänkte att bäbis kanske vände sig åt fel håll eller gjorde en kullerbytta. Men ONT gjorde de iaf! Tänkte ett tag ringa förlossningen, men de efter att jag va upp och tog alvedon mitt i natten så gick de över lite iaf.. Så nu får bäbis snart komma, börjar bli skapligt trött på de här.
Idag va jag och Vincent å hälsade på Jonna, Tilly och Teus. Teus fyllde 1 år i förrgår så vi va dit med en present :) Vincent va lite blyg i början, men sen blev de full fart på dom stora! Dom fikade och lekte himla snällt idag :) Vet inte allt dom pratade om, men dom skrattade iaf, hihi :)
Här kommer några bilder :)

Nasse trodde han inte syntes i Vincents säng..

Sommarkatten Wilma!

Tilly tänkte ta Vincents sugrör därav hans min.. :)

Busungarna! :)

1-åringen! :) 1 år går himla fort..

Min bäbis.. :P


Vilket skitväder de är idag, fast ganska skönt oxå. Man MÅSTE inte va ute när de regnar :P Vincent har redan hunnit med att leka ute idag hos Tilly :)
Får väl se va vi ska hitta på resten av dagen. De skulle va skönt och sova lite, men ändå inte.. ALLT GÖR JU SÅ FÖRBANNAT ONT!!!!! SUCK!!!!
/Carro

16/6-2011

Igår morse vaknade Vincent kl 6 (som vanligt!) och sov inte middag under hela dagen så han blev skapligt övertrött fram på eftermiddagen.. Men han kom väl in i en andra andning så han klarade av å vara vaken till 7. Och då somnade han på 5 sekunder! Så det är både för och nackdelar med att sova middag..
Och idag vaknade han 4.30, å då hade mamma INTE lust att gå upp, så han kom å la sig bredvid mig. Tror han somnade om i typ 10 minuter efter ett tag.. så fort jag tittade på honom så såg man hans blåa ögon. Och en gång när jag tittade (jag måste ha somnat därimellan) så såg jag en svart katt.. då hade wilma tagit Vincents kudde. Så hon låg mellan mig o Vincent. Men hon försvann så fort jag tittade på henne, skapligt fräck!
Så idag orkade inte Vincent hålla sig vaken så han somnade strax innan 3, så de e väl dags å väcka honom snart. Det gör ju inget om han är vaken till 8 ikväll och sover fram till 8-9 i morronbitti, fast de lär väl aldrig hända så morgonpigg som han är. Synd bara att de är då jag sover som bäst efter att ha sprungit på toa 15 ggr på en natt och knappt kommer ur sängen för då gör de ont både här å där, suck!
Idag har jag inte mått super, har haft lite tryck neråt till o från och haft som håll på högersidan som inte verkar vilja gå över.. tänkte ta en alvedon framåt kvällen så får hoppas de går över då. Fast de gör ju inget om bäbis är på gång heller! Inte för jag tror de men ändå..
Vet knappt hur man ska bete sig när man inte kan sitta, stå, ligga eller gå. Nå förslag?! Fast de går ganska bra å sitta i soffan, men man ska ju därifrån nån gång oxå..
Gick till o me en kortare promenad idag, fast de va ju mindre mysigt.. Tur Martin va med och kunde passa Vincent på cykeln, annars hade väl jag fått sprungit efter honom å fött barn under tiden, haha.

Men i morron är det bara 30 dagar kvar till bf!!! *längtar* å jävlar om jag inte får barn innan.. morr.. :P haha
Kanske skriver mer sen.
/Carro

Bilder

Här kommer några bilder :)

Jag fiskar i det underbara vädret (26 grader sent på kvällen).
Jag fick 3 små firrar :P haha

Min systerdotter Amanda fiskar och hon fick bara 1, mohaha ;)

EN perfekt sommarkväll!

Solnedgång kl 22 :)

Vincent åker morfars båt :)

Spännande!

Vincent och moster Carola :)
Träffade söta Lillie idag, Luddes lillasyster! :)
Vincent va helt faschinerad när Johanna ammade henne, haha.



Skriver mer en annan dag.
/Carro

14/6-2011

Nu va det ett tag sen men skrev igen.. vi har varit utan internet sen förra veckan då åskan slog ner nånstans, fy faen vilket jäkla väder de va ett tag då!
Och i fredags åkte vi hem till mor och far till Hälsingland och tillbringade några dagar där :) Och snälla Malin passade missarna när vi va borta, vad hade jag gjort utan henne?!? Du är bäst! :D
Under helgen så träffade vi familjen med allt va de innebär, brukar alltid bli fullt hus när vi kommer hemåt ;) Och Vincent lekte jättebra med kusin Morgan. Morgan är Vincents stora idol, man märker hur han ser upp till honom, haha :)
Lägger upp lite bilder sen, men de blev inga många bilder den här gången då jag inte orkade släpa me mig mobilen när de va 30 grader varmt :P Det blev både bad och båttur i helgen :)

Och idag fick vi besök av Johanna och barnen, så Vincent har lekt med Ludde i flera timmar. Delvis bråkade dom och delvis lekte dom jättebra, de e så de ska va ;) Fast Vincent va övertrött mest hela tiden.. han vaknade 6 i morse och somnade nästan nyss. Och ingen middagssovning på de. Han börjar bli stora pojken nu som knappt sover nån middag, har inte sovit de på hela helgen förutom igår i bilen då. Säkert mest för att de blir så drygt att åka i över 2 timmar å nästan bara se träd överallt, haha :P
Annars då.. jag är fortfarande gravid och SJUKT trött på de, så nu får snart ungen komma! Va jag än gör så är magen i vägen och gör man för mkt så gör de ont.. plocka upp leksaker från golvet är fan bland de värsta. Folk som inte har barn sen innan och klagar på att de e jobbigt å va gravid, släng er i väggen! Haha.
Jag tänkte iaf försöka va gravid till 6 juli iaf (fast de vill jag inte! :P), bara för att jag ska få göra slut på mina dagar på havandeskapspenningen när de va så krångligt att få den beviljad :P mohaha.
/Carro

Mer bilder :)

Här kommer några fler bilder :)

Kan fortfarande bada i balja.. Fast de blev lite trångt när han skulle
ligga på magen och simma :)

Vincent och kompisen Ludde äter glass och fruktsallad :)

Mysigt..

Wilma uppochner :)

Övergosig kisse :)


Jag är inte avundsjuka på dom som bor i lägenhet på sommaren. Det är så himla skönt att ha dörren öppen och släppa ut Vincent på tomten (givetvis med tillsyn!) så han får leka :) Vi har de så fint nu på tomten (vi är inte lika nitiska som några grannar men ändå :)). Martin klipper gräset och jag vattnar blommor, haha :) Jag sa till Martin att jag kan klippa gräset i början av juli och inte bäbis kommit än :P haha. Kanske får igång förlossningen då :)
Tänkte knäppa lite kort ute nån dag när jag får tid (?) :)
Nu ska jag titta på greys om de är idag och sen sova. Är sugen på nåt oxå, men vet inte vad.. får väl fundera lite :)
/Carro

8/6-2011

Puh, nu har Vincent äntligen somnat! Vi blev ensamma nu på kvällen för Martin fick hoppa in å jobba extra och när jag ska lägga Vincent brukar de ta sån tid :P Vi blev osams när han skulle bada för han satt och åt skum, så då blev de slutbadat. Han grinade och sa "hungrig i magen, äta lite gröt", så då va de bara å göra i ordning havregrynsgröt med hallon och han åt upp en hel vuxen-portion! Och 1 timme innan åt vi middag och han åt bra då också och ett äpple till efterrätt.. Kanske har nån tillväxtperiod igen :) Bra att han äter och inte är kräsen med maten..

Igår var det snuskigt varmt ute, 28 grader visade termometern nästan hela dagen och som tur va blev det ett rikigt åskoväder på kvällen och de behövdes! Så idag har det varit 24 grader och blåst så de har varit jätteskönt, förutom i morse när jag skjutsade Vincent till dagis då höll jag på att svettas ihjäl :P haha.
Och igår efter dagis så va till Johanna, Ludde och Lillie och åt lite glass och fruktsallad och barnen plaskade med vatten :) Och kl 13 igår träffade jag barnmorskan igen och såhär såg de ut igår:
  • bltr: 125/60
  • hb: 124
  • blsk: 6,7
  • sf-mått: 32
  • hjärtljud: 138
  • vikt: + 3 kg (+6 kg totalt)
Blev lite chockad när jag hade gått upp 3 kilo på en månad och barnmorskan sa bara, "ja, du är gravid!" :) haha, så de va ju bra :) Allting såg bra ut och när hon skulle sticka mig i fingret höll jag på att förblöda, typ. Va så varm och svettig så blodet bara forsade :P Fick ny tid om 2 veckor :)

I morron är det sista dagen Vincent går på dagis och sen har han sommarlov till 16 augusti! Ska bli så skönt att ha honom hemma och inte behöva passa nå tider :) Och i morron skulle dom även ha en liten avslutningsfest och fira barnen som fyller år i sommar, Vincent och 5 (tror jag) av hans kompisar :) De blir nog mysigt och jag tänkte försöka få på Vincent en skjorta i morron så han blir lite extra fin :) Stora pojken!
Nu ska jag försöka mixtra in lite bilder igen på datorn, återstår å se om jag lyckas :P haha
/Carro

Bilder

Här kommer några bilder :)
Dom små bilderna är knäppt med Martins mobil skickat till min så därför dom blev så små, bara för att jag glömde min mobil hemma den dan.. morr..

Vincent badar.

"Mamma, iskallt.."

Har plockat blommor :)

I fredags åt vi frukost på altanen, vid kl 8 var det 20 grader varmt!

Nakenfis i vattenspridaren :) Skönt å svalka sig igår när det var
30 grader varmt!

Blötdjur! Han tyckte mamma störde honom i vattenleken, därav sur-
minen.. :)

Första fisketuren! (ja, mitt finger kom med.. morr..)

Pappa-mys nu på kvällen. En jättetrött liten kille <3


Nu fick jag in lite bilder iaf :)
Nu blir det tack o godnatt!
/Carro

5/6-2011

Jag tänkte jag skulle lägga in lite bilder på min son, men som vanligt vet jag inte hur man gör för att flytta kort från mobilen via en sladd till datorn :P Få se om Martin kan fixa de sen när han kommer hem.
Igår va vi å badade för första gången för i sommar, eller jag gick i med fötterna bara och Vincent gick i till knäna å sa att de va iskallt.. haha. Så rikigt bada kanske man inte kan kalla de :P å jag hade lätt kunnat slängt mig i, men vet inte hur de e när man är gravid utifall man åker på nån infektion eller nå.. Inte värt å riskera..
Och idag va vi ner till älven och fiskade, det va första gången Vincent fiskade och han va duktigt och lyssnade hela tiden trots att han va trött då.. Fast de kanske hade vart lite roligare om vi fick nån liten fisk, men de verkade va slut på dom för tillfället :P

Det är andra dagen i rad som Vincent inte sovit nån middag och inte varit övertrött på kvällen, utan har somnat snällt :) Hoppas de håller i sig.. men han har börjat komma över på nätterna runt 2-tiden, vet inte varför om de är nån fluga, mygga eller nån katt som råkar väcka honom.. men han somnar ju om bredvid oss iaf så de e ju skönt. Fast jag som sover så dåligt ändå på nätterna tycker det är ganska jobbigt att han kommer över på nätterna. Han känner väl på sig om bäbisen och ligger nära mig, visst, de är ju såklart jättemysigt. Men nät jag ligger å svettas å springer på toa stup i kvarten å han ligger halvt på mig så är det ganska jobbigt.. vet inte hur många gånger på en natt jag säger åt Martin å lägga sig på kanten på sin sida å sen flyttar jag Vincent så han ligger nästan på Martin och sen så lägger jag ett täcke mellan mig och Vincent, men likt förbannat så ligger han å grisar på mig nästa gång jag vaknar, plutten! :)

Jahopp, vad händer den här veckan då? Vincent är på dagis tisdag, onsdag och torsdag till veckan och sen har han sommarlov! Och på tisdag ska jag träffa barnmorskan igen :) Och på onsdag eller torsdag tänkte jag försöka komma iväg till jobbet å hälsa på lite :) Och fredag-söndag så kanske vi åker hem till mor och far i Hälsingland, fast med stort kanske.. Men Martin följer med den här gången isf :) Och jag tänkte även packa bb-väska å ta med utifall.. tar jag inte med mig så kommer jag garanterat få barn :P haha. Fast isf blir det Hudik den här gången ;) Varför ska jag föda barn på "hemsjukhuset" i Falun när de funkar bra på andra ställen? haha ;) Tog ju Gävle förra gången så varför inte Hudik nu? ;) hihi.. Fast såklart ändå inte.. blir ju ändå lite för tidigt å få barn trots att jag går in i vecka 35 (34+0) i morron :D
Nu kom Martin hem, få se om han kan hjälpa mig med mina it-problem :P haha
Å näe, jag har inte läst igenom allt jag skrivit så inga kommentarer om stavfel å konstiga meningsuppbyggnader tack :P haha
/Carro

Vad folk tror :)

Här kommer en lista (ja, jag orkade skriva en :P) om vad ni tror de blir för kön, datum, längd & vikt :)

  • Petra: 29/6, pojke, 49 cm, 2950 g
  • Jonte: 5/7, pojke, 48 cm, 3027 g
  • Jonna 1: 5/7, pojke, 51 cm, 3650 g
  • Catta: 7/7, flicka, 52 cm, 3470 g
  • Jag: 8/7 (hoppas tidigare!), pojke, 51 cm, 3250 g
  • Henna: 10/7, flicka, 49 cm, 3190 g
  • Kattis: 10/7, flicka, 53 cm, 3337 g
  • Petra (igen;)): 11/7, pojke, 52 cm, 3230 g
  • Carola: 13/7, pojke, 49 cm, 3000 g
  • Carola (igen): 13/7 pojke, 48 cm, 2900 g
  • Jonna 2: 13/7, *kön okänd*, 48 cm, 3330 g
  • Annica: 18/7, flicka, 53 cm, 3500 g
  • Sabine: 18/7, flicka, 49 cm, 3455 g
  • Cissi: 7/8, pojke, 57 cm, 5040 g

Jag hoppas att Petra har rätt på datum iaf och att Cissi verkligen har fel! Satan å få ett sånt stort barn :P Mohaha :)
Få se om de kommer nå mer gissningar så jag kan fylla på listan :) Lite kul skulle de va om nån hade rätt på allting!
/Carro

3/6-2011

Det verkar ha varit nån bugg som gjort att de inte gick att blogga från mobilen (därav förra testinlägget :P) Men nu sitter jag vid datorn iaf så då kanske de går bättre.
Annars då.. idag har det varit snuskigt varmt och jag har haft en klänning med korsrygg och när jag tog av mig klänningen så hade jag kors på ryggen, haha :P Fast jag är inte röd iaf fast jag inte smörjde in mig, tur man ärvt såna pigment :) Vincent klarar sig bra i solen också och idag såg jag faktiskt att han hade fått lite färg oxå (bonnabränna;)) när han och Alva sprang runt halvnakna i vattenspridaren :) Han kanske inte skulle se lika blek ut heller om inte morsan smörjde honom med solkräm 30+ :) Men de säkra går före, skulle va mardröm om han brände sig och inte kunde sova på natten.. hua.
Känns som de kan bli en tidig kväller ikväll, de känns att man varit ute exakt hela dagen idag :) Och jag är grymt trött på att vara gravid iaf.. menmen "bara", "förhoppningsvis" ca 6 veckor kvar allt som allt.. Sen får jag smuffla på min bäbis :)
Tänkte även rada upp alla som vart med i min lilla tävling när bäbis kommer, kanske gör de sen om jag orkar :P
Så om nån inte tyckt nåt än så varsegod å tyck till ;) datum, kön, vikt & längd och bf-tiden är fortfarande 17/7 :)
Just ja, exakt 3 månader till jag fyller 25.. hmm.. *no coment* Jag kommer aldrig bli äldre än 20 ;) haha
/Carro

Hmm...

Amen nurå?!?!?!

Vincent plockar blommor :)

imag0265 (MMS)

Vincent plockar blommor :)


Jag drömde i natt att jag fick barn och de...

Jag drömde i natt att jag fick barn och de gick bra. Men sen dök de upp en stor fisk på bb som dom stoppade i en påse å körde i tvättmaskinen och sen helt plötsligt kunde mina barn (nu va de 3 stycken!) krypa hem från bb å då hade dom koppel på sig.. Snacka om sjuk gravid-dröm.. haha. Nu ska jag försöka sova en stund till innan barnet vaknar :) hörshääj.


RSS 2.0