Sista december

Några bilder :)



Plommonpuré = mums :)



Vincent, kusin Amanda och storasyster Tilde.



Vincent och storasyster Alva.



Kom på Wilma i bidén..


/Carro

Nyårsafton

I kväll blir vi bara hemma, få se ens om man håller sig vaken till 12.. fast idag tog vi iaf sovmorron till 10 ungefär :)

Kanske återkommer med nå bilder sen.. you never know.. mohahaha


/Carro

Kusin Morgan och Vincent





Lika som bär? :)


/Carro

Juldagen

Snart bär det av hemåt! (ja, jag tycker fortfarande att hemma är hos min mamma o pappa) de ska bli så skönt! I kväll blir de tomtegröt :)

Och jag ska klippa mig o göra slingor o sånt på måndag! nice :)


Älskar min underbart söta lilla pojk! :)

/Carro

24/12-08

Idag blir Vincent 4 månader och 20 dagar :)


En liten tomte på morgonen :)


En stark och envis pojke! :)


Sitter i soffan med pappa o myser :)

/Carro

Julaftonsmorgon

Och jag sitter ensam med en smågnällig bäbis :)
Åker till Hälsingland i morron, de ska bli skönt o få lite barnvakt några dagar.

Vi va o hämtade min bil i måndags och va in till Borlänge o besiktade den, den gick igenom (äntligen!) men vi märkte att när man svängde vänster så lät de konstigt.. så nästa vecka ska jag lämna bilen hos gubben igen. Men jag tänker fan inte betala nå mer på den! haha
9000 kr fattigare innan jul är inte så skoj.. samt att jag fick 2600 kr av försäkringsjävlakassan oxå. kul.. not!
Jag fick pengar igår och dom är redan slut.. Men huvudsaken är att pojken får mat, kläder o blöjor o sånt! :)

Nu ska jag äta frukost om jag kan lägga ifrån mig pojken de vill säga :) Han har ett stort behov av att bli runtburen, kanske lite bortskämd vid snart 5 månaders ålder :) haha.

Kanske skriver ett lösenorsskyddat inlägg sen, för de känns som att jag vill skriva lite saker som vissa personer ska skita i! mohaha


/Carro

Vincent

En bild på Vincent. Han var faktiskt gladare än det såg ut.. :)




/Carro

20/12-08

Igår blev min bil färdig.. de skulle gå på 8600 kr.. så nu blir de inget handlat på ett tag :P vi får väl leva på ris o buljong, eller nåt. haha.
Just nu så är jag alldeles ensam hemma, de känns lite konstigt. Martin o Vincent åkte till Borlänge en sväng, Martin skulle säkert köpa julklappar åt mig :)

På eftermiddan kommer Malin, Magnus o Lukas o hälsar på, vi tänkte äta lite mat o så. Det blir trevligt :)



Vincent var med o klädde julgranen i torsdags :)


En glad liten skit på fredags morgonen :)

Jag hade kommit på jättebra saker att skriva, men de försvann så fort jag satte mig datorn..
Kanske återkommer sen eller nå..

/Carro

ps. förresten är de inge kul o vara ensam hemma, saknar min lilla pojk!

19/12-08

Idag fick jag barnbidraget :) få se om de kommer nå mer pengar den här månaden från försäkringsjävlacp-kassan. De skulle inte förvåna mig om de inte kommer nå.. man vet ju aldrig med dom :P

Idag har vi gjort köttbullar.. hur mycket som helst. Och  jag kom på att jag skulle inte vilja jobba på en fabrik där dom gör hemmagjorda köttbullar.. så kul är det inte att rulla dom :P
Vincent fick ligga ute i vagnen medan vi gjorde de. Annars hade inte vi fått nåt gjort, för han typ vägrar att sova länge inne. Fast nu ligger han o sussar lite bredvid mig i soffan :)
I natt sov han bra, vi gick o la oss vid typ halv 10 och Vincent somnade nästan på en gång, han vaknade vid halv 4 o va hungrig och sen somnade han om och Martin gick upp med honom vid 7, innan han skulle skjutsa barnen till skolan. Sen blev de inge mer sömn den morgonen.. haha.

Vi fick lite julkort idag, från mina 2 systrar, mamma o pappa och min moster.

Kanske lägger in lite kort sen om jag hamnar vid min dator, den bärbara är lite sär..

Jag har funderat på en sak.. hur faen kan man röka när man är med barn?!?! Det är tragiskt o se folk som gör de.. stackars barn som kan få men för livet p.g.a att mamman är puckad o måste stoppa in en cancer-pinne i mun.. Så många man har sett på jobbet som haft KOL o andra sjukdomar p.g.a rökning.. Jag tycker dom borde sluta sälja tobak!
Tack o lov att det är rökförbud på krogar.. så man slipper lukta som ett ruttet askfat när man kommer hem..


/Carro

Idag fyller Morgan år!

idag blir min systerson 2 år! Va fort de går. Jag kunde inte åka o hälsa på men jag skickade med en present med mamma, så ett paket av mig får han iaf :)

Idag va vi till Falun, Vincent var jätteduktig, men han tyckte inte om att bli fasthållen en stund på röntgen, men de gick över på en gång. Vi var till ortopeden och vi ska få ny kallelse i maj. Och vi va till sjukgymnasten en sväng o hon tyckte att han hade blivit jätteduktigt, men hon tyckte att vi skulle försöka lägga han mer på mage.. som han älskar jättemycket.. not :P
Sen träffade på Vincents läkare och han skulle få en kallelse till henne i början av nästa år, samt att han skulle äta medicin till nästa röntgen-undersökning på urinblåsan.. då ska stackarn få kateter igen.. suck.. fast de gick jättebra sist iaf.

Nu ligger han på fårfällen och tittar på sitt babygym. Han slår på sakerna o pratar med dom, han har upptäckt händerna för nån vecka sen :)

Få se om de blir en promenad sen med lillen, så han får sova lite innan kvällen. Annars blir han så gnällig.
Just ja, Martin skulle tydligen jobba i kväll så då får jag ta hand om hans barn.. dom får väl göra som dom vill för jag orkar inte me nå tjat. Bra uppfostran va? haha

/Carro

ps. Vi har skaffat en gran idag, så i morron ska vi klä den.. de blir säkert bra.. kul för katterna iaf :) ds

16/12-08

8 dagar kvar till jul.. fast vi kommer ju att fira jul på annandagen hos mamma o pappa. Så på jul så blir de bara jag o Vincent hemma, för Martin ska jobba dan då, men förhoppningsvis så slutar han vid 2 eller nå och likaså på juldagen. Och på juldagen så fort han slutar så drar vi norröver :) Och stannar där till 29:e eller nå, vå åker väl efter att jag har klippt mig :)
Igår lämnade vi iväg min bil på lagning.. blir spännande o se hur mkt de går på.. Men han hade iaf börjat med bilen idag, för när jag gick förbi idag så hade han hisst upp bilen iaf :)

Idag så kanske jag ska köpa ett par nya vinterskor! Funderade på de eftersom dom vinterskorna jag har nu så skulle man inte vara ute o gå i nån timme kom jag på.. fick blåsor under tårna för sulan i dom är cp. Men jag hoppas att jag hittar nå sköna skor! Det va ganska halkigt att gå med gympadojor kom jag på idag.. Men än så länge så står jag på benen :)

Vincent är lite förkyld.. stackarn, han är alldeles täppt i näsan och snorig. Jag skjölde med lite saltlösning i morse och jag tror jag fick ut en snorbuse som va ungefär 3 meter lång.. nästan iaf. Jag förstår att han blev lite chockad o ledsen. Men med lite mat så ordnade sig de också :) Det är en bra muta.. hehe

Nu ska jag ta in lillen så han hinner vara vaken ett tag innan vi ska till kupolen. Och i morron kl 9.00 ska vi vara på sjukhuset i Falun.. usch.. Men de går de också.. Men det är lite värre nu när han är större.. för när han va mindre så blev han inte lika ledsen och stretade inte emot lika mycket heller. I morron är det bara undersökningar.. tur de.

/Carro

15/12-08

Idag fyller pappa år. Grattis!


Vincent tittar på händerna o funderar på om han ska tugga lite på dom.


Han blev glad när Kevin vann idol i fredags :)




Vincent i bärsjalen. Egentligen ska han sitta åt de andra hållet
men det är ingen hit. Det är bättre att se lite :)
Fast han tycker ändå att det bara är kul en stund.



Så här glad va han i morse :)


Det känns som om vi har haft ett dagis här i helgen. I fredags så va en kompis till Alva här, på lördag kväll va hennes kompis fortfarande kvar och då kom Lars och hans barn en sväng. Och igår va Stefan här med sina barn nästan hela dagen. Vi tänkte laga lite mat o så igår, men de va strömavbrott ett tag. Men mat fick vi iaf.
Förresten.. jag ska aldrig jobba på ett dagis eller nån skola, för mycket barn! :P haha

/Carro

13/12-08

En sån här nöjd bäbis va Vincent på kvällkvisten :) Nu ska han få bada :)






/Carro

Lucia

Igår ringde Vincents läkare och pratade om provsvaren han hade fått från röntgen. Eftersom hans urin åkte tillbaka till njurarna så fick han antibiotika (igen), för att han inte ska få en infektion igen. Men nu ska han bara ha en gång per dag och på kvällen, så de va ju ganska lugnt :) Och han ska tillbaka på samma undersökning sen om nån månad. Vi ska träffa läkaren på onsdag när vi iaf ska till Falun. Då ska vi på röntgen, sjukgymnasten, ortopeden och läkaren. Fullt upp den dan då. Men det går nog bra.
Känns lite beiget att han får gå på ännu mer medicin, men bättre de än om att han skulle må dåligt. Läkaren frågade om han hade varit sjuk eller nåt, men de har han inte varit, han har varit en pigg kille hela tiden, så nån infektion har han inte iaf :) Men det där med njurarna skulle läka ut iaf, skönt de :)

Idag har vi varit på julmarknad, det va mysigt att gå där o dricka glögg :) synd bara att de va 10 minus cirka.. usch.. men de va ganska fint så länge solen var uppe :) Och Vincent sov så skönt i vagnen, han var nog den enda som inte frös.. :) Jag träffade Lisa, Karro och Outi där :) Alltid någon man känner, hehe :)

Nu ska vi göra tacos :)


/Carro

Julkort :)

Nu borde alla julkort ha kommit fram, dom har i alla fall kommit till mamma o pappa och Vincents farbror i Göteborg :)
Det här kortet gjorde jag till julkort. Det enda kortet vi har knäppt när han flinar, annars brukar man aldrig hinna med :)




/Carro

11/12-08

Idag var det 3 mammor här med sina barn, det var Malin & Lukas, Jonna & Tilly och Outi & Tilde. Det var ganska lagomt med folk, men synd bara att jag hade bakat åt ungefär 100 pers.. haha. Men de lär försvinna i helgen när Martins barn kommer. Och på lördag ska vi på julmarknad, det ska bli mysigt o jag har inte varit på julmarknad än i år.. hade tänkt att åka på flera stycken, men vi har haft så mycket annat att göra o så..
Vincent hade inte sovit middag på hela dagen, så då klädde vi på honom o la han ute i vagnen o han somnade på en gång :) Annars kommer han bli så kinkig till kvällen om han inte får sova nu under dan.

Nu ska jag titta till pojken, kanske skriver mer sen.



/Carro


10/12-08

Nu har lillen äntligen somnat och förhoppningsvis så sover han några timmar i sin säng :)

I morron kommer alla mammor med sina bäbisar, det blir trevligt. :)

Va de förresten nån som tittade på bonde söker fru?  Fan va sliskigt de va idag.. usch.. haha, tror de bara är nåt avsnitt kvar nu. Tur de :)

Nu ska jag sova o Martin kommer förhoppnigsvis hem från jobbet snart! :) Godnatt!



/Carro

9/12-08

Idag har jag besiktat min bil, det gick inge bra.. Dom hittade alla möjliga fel så på måndag ska jag lämna in bilen o de kommer väl att kosta mellan 3000-6000 :- skitkul o betala de.. not.. menmen.. och jag läre boka ny tid till besiktningen också innan 9 januari.

Men nånting kul är iaf att Gabbi kanske kommer o hälsar innan jul :) och att jag ska klippa mig 29 december :) haha, äntligen! Tror jag va iväg sista fabruari sist eller nå.. tur man har så långt o tjockt för då ser de inte slitet ut.. Det blir väl att klippa topparna, tunna ut håret skitmycket samt göra slingor. Och sen brukar frisören platta mitt hår också, de ska bli skönt att få håret fixat :)

Och på torsdag är det mamma-fika hos mig. Jag har bakat lussebullar, pepparkakor, vanliga bullar och chokladtryffel. Funderar även på att göra nåt mer. För blir de över (vilket de antagligen blir!) så är det bara att Martin tar med sig allt till jobbet, så försvinner de på en gång :)

/Carro

8/12-08

Idag kom mamma hit för att hälsa på. Vi har varit på kupolen i flera timmar o Vincent va jättenöjd och har typ en ny garderob :) haha. Mamma handlade lite mer julklappar o så.
Jag flyttade över skitmycket pengar för jag tänkte passa på att shoppa, men för min del så blev de 2 bodysar (snobben, skitfina!)och ett par mjukisbyxor till till lillen. Men de kommer fler dagar o jag och Elin är expert på att shoppa.. kanske den där fina väskan för nästan 3000 skulle va nåt? hmm.. hehe. Tror inte Martin skulle bli så glad då.. haha.

Nu ska jag lägga lillen för han har somnat i mormors armar. :)



/Carro

ps. i morron har jag namnsdag, det är Anna-dagen, bara så att du vet gabbi.. hehe

7/12-08

Här kommer korten från målningen i Vincents rum.



 
Dom väldigt fina brun/röd/orangea/rosa väggen med blommorna under.



Och så här ser de ut nu:


 
Lite finare färg nu kanske :)



Vincent blev lycklig när han fick sitt nya rum, fast de kanske inte syns på bilden..



Nya overallen.


Kanske återkommer sen, eller nån annan dag. You never know.. mohahaha


/Carro


6/12-08

Igår kväll började vi måla i Vincents rum och nu är vi snart färdig! Jag tänkte lägga in före o efter kort typ i kväll eller i morron eller nå. Kan lova att det ser mycket bättre ut nu :)
När den fula brun/röd/rosa/orangea (eller va de va för färg) tapeten lossnade så va det en blommig tapet á la 70-tal under.. jättefint va? haha. Men nu är det himmels blått :)

I morron är det 2:a advent.. och vi är nog färdiga med alla paket nu. Så här mycket har jag aldrig handlat nån jul. Den enda jag inte har handlat åt nu är Vincent. Han är så liten för att öppna paket + att han får saker hela tiden ändå + att han kommer få saker av mormor o morfar ändå.
Igår köpte jag lite mer kläder till honom, 2 bodysar och 1 par byxor i storlek 68. Det går undan :)
Och idag köpte jag en leksak på coop med en massa roliga grejer o färger på :)

Nu ska jag lägga ner pojken som har somnat i min famn. Han börjar bli tung, snart 6-kilo bäbisen :) haha


/Carro

5/12-08

Här kommer några bilder jag knäppte i morse på Vincent.




Svårt att få med ett bra flin :)







En glad liten skit :)







Något spännande på tv kanske?



Håller på att fylla en blöja åt mamma :)


/Carro

4 månader

Idag idag blev Vincent 4 månader :)

Idag var vi till Falun med lillskiten, det gick ganska bra förutom att dom fick sätta om hans kateter 3 ggr för varje gång vi kom upp på röntgen så hade den åkt ur. Men till slut så lyckades de :)
Vi ska få provsvar om nån vecka. Vi var även in på avd 33 för att hälsa på och dom tyckte att han hade blivit jättestor! hehe inte så undra på, när han låg där va han typ 20 cm kortare och vägde nästan 4 kilo mindre :)

Och innan vi va till sjukan idag så va vi på stan o handlade lite julklappar, jag handlade till Amanda, Alva och till Tilde. Och jag köpte även en ny overall åt Vincent på lindex. Kanske är lite stor än, men bättre de än att den skulle va för liten.
För overallen han fick av sin moster har han snart växt ur.

Nu är det natta, Vincent har äntligen somnat i sin säng. Han fick en gnutta alvedon också, för att han inte skulle ha så ont efter sjukhusbesöket.

/Carro

3/12-08

Usch, igår kom det skitmycket snö här (typ 1 meter.. nästan) och de va blåsigt. Det är lika väder idag.. usch.. Får väl ställa ut vagnen på altanen idag igen då. Tur man har en altan med tak :)

I morron ska vi till falun med Vincent, det är lite gruvsamt, men de kommer nog att gå bra :)

Nu ska jag fortsätta leka med lillen, som ligger på golvet o tittar på babygymet :)


/Carro

Första december

Oj va fort de går, redan första december och bara 24 dagar kvar till jul.

Vincent har varit jätteduktigt i natt, han somnade vid 22 och sov ända till 6 i morse! Och då fick han lite mat o sen sov han till halv 10 ungefär. Kan bero på att vi hade sänkt värmen, så de va lite kyligt.. han sover ju mycket bättre då.

Jag ska väl inte göra så mycket idag, tänkte gå ut o gå en sväng sen, kanske ska se om grannen har lust att gå en sväng. Och sen tänkte jag försöka göra lite mat tills när Martin o barnen kommer hem, men de beror på om lillen sover när jag ska göra mat. Man har ju bara 2 armar.. men ibland skulle de va bra med några till.. :P

Inte den här fredan utan nästa så kommer nog Elin o hälsar på! Det blir roligt. Då får Martin vara med Vincent hela dan medan jag o Elin ska shoppa! :) Det är sånt vi är bra på.. hehe.

Och nu på lördag ska nog jag o Martin åka en sväng på IKEA om det inte är allt för dåligt väder då. Mysigt att gå runt där o kika o se allt man behöver :P


Här hittade jag Nasse idag :)




/Carro

RSS 2.0