Sista juli

Idag va jag å barnen med Johanna å barnen till säterdalen. Det gick bra och pojkarna hade faktiskt ganska (OBS! GANSKA) bra hörsel idag (kors i taket).
Vi åt lunch där, smörgåstårta till mammorna och korv å makaroner till pojkarna. Dom åt muffins å festis istället. Efter vi hade ätit lunch och lekt så va vi och tittade på teater (mamma mu och kråkan). Första akten gick jättebra med barnen, men efter de varit paus så vaknade dom minsta och pojkarna började kasta sten och förlorade hörseln.. så vi sket i andra akten å gick å köpte glass istället. Sen efter massa kladd, mer lek och blöjbye på samtliga barn, ammning, grin och skrubbsår, så åkte vi hem. Så nu känner man sig skapligt slut, både fysiskt och psykiskt.. mest de sistnämnda :P Men de va trevligt iaf, och Vincent och Ludde tyckte säkert att de va jättekul :)
Lägger in lite bilder..

Ester och Lillie myser i vagnen :)

Pojkarna bus!

Fick en bild när dom satt stilla i hela 2 sekunder.. typ..

"Smörgåstårtan; den efterlängtade" mmm :)

Såhär kul va teatern.. (pojkarna såg måttligt roade ut.. haha..)


Då va den här dagen slut också.. sjukt hur fort de går..
I morron ska vi till Falun och knäppa kort till tidningen :) Tänkte även kika runt lite på stan där också, få se om vi hittar nån mer present till Vincent och någonting till Vilgot som snart också fyller år! :)
Nu ska jag sätta mig i soffan å bara va en stund.. :P
/Carro

26/7-2011

Idag har jag och barnen varit hos Johanna å barnen å lekt :) Pojkarna lekte ganska snällt efter ett tag och tjejerna ammade å sov :P
Vi blev bjuden på 3-rätters middag bestående av; förrätt: torra kakor (mariekex) och kaffe, varmrätt: fiskbullar och makaroner och efterrätt: glass och hallon och kaffe :)
Vi pratade massa skit och annat.. som vanligt :P Och vi funderade på om vi ska trycka in oss i Johannas bil på söndag och åka till säterdalen.. Det skulle va teater där å de kanske pojkarna tycker är kul :)
Johanna, jag och 4 barn i sina bilstolar å helst några vagnar ska vi försöka få in i hennes bil (ja, hon har 7-sittsig bil, blir lite trångt å få in alla i min bil om vi inte ska hyra släpvagn.. haha..). Men vi tar nog bara syskonvagnen som hon har så småtjejerna kan ligga i den och pojkarna gå bredvid. Och de måste vara lika för pojkarna annars blir de massa grin..
Här kommer några kort jag knäppt idag :)

Ester och Lillie lekte snällt :P

Buspojkarna Ludde och Vincent :)

"Kan ni skratta lite?" :)

Jag & Johanna.. (så bra fastnar vi på bild.. haha..)


Nu ska jag ta hand om mitt minsta barn som behöver en ny blöja och en skvätt mat :)
/Carro

Just ja.

Just ja. Angående gissningstävlingen så hade jag rätt på datum och Carola (syrran) hade rätt på vikt och längd. Hon hade 2 gissningar och den första va 49 cm och 3000 g och den andra va 48 cm och 2900 g. Och lilla Ester va 48 cm lång och vägde 3000 g när hon föddes så de va nästan 100 % rätt på gissningen! :)
Fast dom flesta trodde på en pojke, men de blidde en flicka ;)

Så grattis mig själv och syrran å vi har vunnit en varsin ponny.. typ :P
/Carro

Likhet!

Hittade ett kort på Vincent när han va 5 dagar (tror jag) gammal. Visst syns det att dom är syskon?! :)

Vincent.

Ester.


Hittade även ett gulligt kort på min systerson Morgan när han inte va så gammal :)
Morgan.


/Carro

Mina älsklingar!

Här kommer några bilder på mina små älsklingar! :)

En nyfödd Ester :)

Lilla E 6 timmar gammal :)

Syskonmys!

Gohjärta!

Myser i babysittern :)

Katt och husse vilar :)

Mysigt med regn!

Säg hej till publiken!

Kort taget idag. Ester 17 dagar :)


Så vad händer nu till veckan då? I morron tisdag ska jag å mina små älsklingar åka till Borlänge en sväng :) Jag ska leka med Johanna, Vincent ska leka med Ludde och Ester ska leka med Lillie.. Fast småtjejerna kommer knappast leka men ändå :P Kanske inte pojkarna heller, det beror på vilket humör dom döva små blondinerna är :P haha. Men jag å Johanna måste skvallra lite iaf, blir så himla långa sms om man ska få med allt.. haha :P
onsdag ska vi till bvc igen för å väga lillskiten :) Få se om hon kommit upp i 3 kg nu.. Hon vägde exakt 3 kg när hon föddes men hon rasade i vikt på bb, hon vägde 2665 g som minst.. Men i fredags när vi va på bvc så vägde hon 2900 g så hon ökar :) Man ser att hon växer för varje dag nästan. Hon har blivit lite mulligare i ansiktet iaf (som man ser på sista bilden) :)
Sen vete fan vad som händer resten av veckan, Martin ska jobba på lördag iaf så om nån vill leka så är de bara å höra av sig!! :)
/Carro

23/7-2011

Ja, jag ska uppdatera rikigt nån dag, men känns som att det är fullt upp med mina älsklingar. Ena hänger vid min tutte för jämnan (typ) och den andra har kommit in i 3-års trotsen..
Minsta älsklingen växer för varje dag och hon är vaken många timmar på dagen, oftast är hon nöjd :)
Och min stora älskling fyller snart hela 3 år!! Så den 4 aug blir de kalas för hela slanten! :D
11 aug åker vi nog till Hälsingland som de ser ut nu och om Martin kan ta sina sista pappa-dagar då.. Tänkte passa på å åka innan Vincent börjar på dagis igen den 16 aug. Å Martin börjar jobba rikigt den 15 aug.. De kommer bli fullt upp för mig att försöka lämna Vincent på dagis till 9.. haha. De får gå som de går :)

Skriver mer en annan dag!
/Carro

Tydligen :) Den 8/7 kl 00.11 föddes våran...

Tydligen :) Den 8/7 kl 00.11 föddes våran dotter Ester, hon va 48 cm lång och 3000 g tung :) Lägger ut bild nån dag, har inte kommit hem från bb än. /Carro


Funkar de?!

Funkar de?!


Bäbis på g?

Kanske, kanske inte.. har haft molvärk sen ca 4.45 i morse, ringde förlossningen kl 6 och dom sa att jag skulle avvakta. Så ringde mormor och hon kom vid 9.30.. Ringde förlossningen igen vid 10.30 och dom sa att jag fick åka in när jag kände för de. Så vi packade in oss i bilen och va på förlossningen strax efter 11. Barnmorskan undersökte mig å sa att jag bara va öppen 3 cm.. Tog blodtryck också och det va lite för högt undertryck så att dom skulle va nöjd.. tog ytterligare 2 blodtryck senare och de hade inte sjunkit nå. Lämnade även urinprov, vilket inte visade på nåt. Så i morron (om jag inte är i Falun redan) så ska jag till vårdcentralen å ta ett nytt tryck för att få se om de sjunkit nåt.. Har det inte de så vet jag inte vad som händer :P Troligtvis så är förlossningen rikigt på g så därför trycket ökat..
Kom hem vid ca 13.30 och jag hade fortfarande ont i magen då och i huvudet. Men med alvedon och en dusch så gick de mesta över, skönt!
Slemproppen (eller nåt) gick vid ca 16.30 å för ca 10 minuter sen så började jag få lite ont igen, så vi får väl se vad som händer.. Men barn borde de komma snart iaf! Och det är tur mormor är här redan :)
Uppdaterar sen... nån dag eller så.. :P
/Carro

Här kommer den igen!

Här kommer listan igen på när folk tror lillen ska komma! :)
 • Petra29/6, pojke, 49 cm, 2950 g
 • Jonte5/7, pojke, 48 cm, 3027 g
 • Jonna 15/7, pojke, 51 cm, 3650 g
 • Catta7/7, flicka, 52 cm, 3470 g
 • Jag8/7 (hoppas tidigare!), pojke, 51 cm, 3250 g
 • Henna10/7, flicka, 49 cm, 3190 g
 • Kattis10/7, flicka, 53 cm, 3337 g
 • Petra (igen;)): 11/7, pojke, 52 cm, 3230 g
 • Carola13/7, pojke, 49 cm, 3000 g
 • Carola (igen): 13/7 pojke, 48 cm, 2900 g
 • Jonna 2: 13/7, *kön okänd*, 48 cm, 3330 g
 • Madeleine: 16/7, pojke, 52 cm, 3860 g
 • Annica18/7, flicka, 53 cm, 3500 g
 • Lina: 18/7, pojke, 51 cm, 3740 g
 • Sabine18/7, flicka, 49 cm, 3455 g
 • Cissi: 7/8, pojke, 57 cm, 5040 g
Fortsätt gärna att kommentera datum, kön, längd och vikt på bäbisen! :) Bf är fortfarande 17/7 :)
/Carro

5/7-2011

Igår va vi en sväng på kupolen och jag inhandlade presenter till Tilly och Sofia som båda fyller år den 13:e juli! Jag köpte även 3 bodys åt bäbis och en t-shirt åt Vincent. Vincent fick välja t-shirt själv och det blev en orange med Toy Story på. Han passade bra även i den färgen ;) Och vi va även en sväng på dollar. När vi gick ut från dollar frågade Vincent om vi skulle köpa jordgubbar å jag sa nej, då fick han en jordgubbe ändå av han som sålde.. "its no problem" sa han. Kan ju meddela att han inte va svensk..
Vi vände även Vincents stol igår så nu sitter han åt rätt håll i bilen. Kände ett tag att jag kommer bli psykiskt störd av allt prat när vi ska åka 2,5 timmars resväg till mormor och morfar nästa gång.. haha.


Idag va jag hos bm för sista (?) gången. Hoppas de iaf :) Nu va bäbis fixerad iaf, så den kan komma när som helst :) Dom här värderna hade jag idag:
 • bltr: 135/75
 • blsk: 5,9
 • hb: 134
 • hjärtljud: 136
 • sf: 34
 • vikt: +2 kg (totalt +7 kg)
Så allt såg bra ut den här gången också och mitt järnvärde (hb) hade ökat med typ 10 sen förra gången så de va ju kanoners de. Bm frågade om jag har ätit jordgubbar, "jo, de har väl blivit några liter" svarade jag, haha.
Och på eftermiddan idag va vi o badade en sväng, kändes lite kyligt i vattnet idag men de va ändå skönt å doppa sig :) tyckte nog Vincent också fast han bara står i vattenbrynet och filosoferar. Himla skönt att det går så bra att ha med honom på stranden, utan att han ränner runt och lever rövare.

Här kommer 2 bilder sonen!
En solbränd blond pojke äter päron :)
Får sitta åt rätt håll för första gången, vilket uppskattades! :)


Nu ska jag gå å vattna lite blommor å sen gå å dö (typ) en stund innan de är dags att gå å sova. Vet inte om de är nå sevärt på tv i kväll heller, men i morron är de bakning i Frankrike och föda barn som gäller, haha.
/Carro

Nämensåatt.

Varför kan du inte lilla bäbis komma ut snart?! Morsan tycker de här är verkligen SKITDRYGT (om nån missat de :P). Fast de är max några veckor kvar å sen ska jag aldrig mer bli gravid igen! Jo kanske efter att jag fyllt 30.. men det är lååååååångt dit (*host harkel* visst då Johanna?!) Mohaha. Kände att hornen växte fram där ett tag.. hehe.

Idag har jag och Vincent kollat på tv typ hela förmiddan (jag sov). Kände mig som världens sämsta morsa (fast de finns värre:P) där ett tag, men han förstog nog hur mamma mådde.. Men efter lite lunch (morotsungspannkaka) så blev de lite fart på mig iaf. Vi fick även besök av Vincents kompis Lilly med familj efter lunch. Barnen lekte väl litegrann iaf och Vincent somnade på soffan.
De va väl ungefär de som hänt idag, smådrygt och vara ensam hemma med Vincent när Martin jobbade bara.. menmen, förhoppningsvis är bäbis ute å man kan röra på sig igen nästa gång han ska jobba långdag på en helg.
Mamma kommer ner och stannar hela helgen vecka 28, så de ska bli skönt. Kanske Martin jobbar då men Vincent får iaf umgås med sin mormor en hel helg! Å mormor kanske får träffa sitt 7:e barnbarn som har kommit då (hoppas!) :)

Få se vad som händer kommande vecka. Jag går iaf in i vecka 39 (38+0) i morron :)
På tisdag ska jag till bm igen (nu kanske de blir sista gången!!)
Annars ska väl jag o Vincent umgås med Johanna, Ludde å Lillie nån dag iaf. Kanske nån annan som vill leka lite nån dag också?! (desperat 24-åring söker vänner :P) haha. Näerå, men vill att dagarna ska gå ännu fortare nu!
/Carro

Första juli.

Det blev inte som jag hade tänkt med att få barn innan juni va slut, menmen man kan ju inte få allt :P haha
16 dagar kvar till bf, jag hoppas bäbis kommer innan de! De har börjat trycka lite neråt ibland och idag har jag varit illamående också, kanske nåt på g?! Fast säkert inte.. Ingen idé å fundera över de, men i helgen vore bra för då är mamma ledig så hon kan passa Vincent ;) haha. Tänkte att mamma ska vara med Vincent några dagar när jag å Martin är på bb (om man inte blir utslängd efter 6 timmar :P). Fast de stog att pappor och syskon fick komma mellan 16-18 på eftermiddan så vi får väl se.. har iaf tänkt att Martin ska komma med Vincent till bb när bäbisen är född. Det kommer bli störst omställning för honom!
Här kommer några blandade bilder!

I vårat hushåll SKA alla hjälpa till :)

Vincent fikar på Waynes med C & C :)

Fina Cicci! <3

C & V lagar mat! :)

Halvdöd Musse.

Magen v 38 (37+4) knäppt idag.

Uppifrån v 38 (37+4), en rejäl kula :)

Wilmas sköna stil :)


Idag har jag anmält föräldradagar fr.o.m torsdag nästa vecka. Min havandeskapspenning går ut på onsdag.. De trodde jag aldrig att jag skulle gå gravid så länge som jag redan gjort.. Men så blidde de :)
Nu är det nog lika bra att stänga av datorn innan de börjar panga på himlen. Det är ju redan fukkt upp med Telia här, så inge mer strul tack! Fast i morron ska vi en sväng till Telia-butiken och få nån slags kompensation för att de har strulat så pass länge! Vad kan de vara tro?! :)
Jag la upp en film på datorn på Vincent och på dom 27 sekundrarna sa Vincent "Va sa du mamma?" 5 ggr.. haha, han är för söt min pojk! <3
/Carro

RSS 2.0